Μοναχικά τάγματα και προσκυνήματα στην εξέλιξη της δυτικής ναοδομίας το σωτήριο έτος 1000 - Καλλιώρας, Ηρακλής - Αλέξανδρος
[Πρόκειται για μια διερεύνηση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που οδήγησαν στη δημιουργία της μεγάλης Μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής της Δύσης και κυρίως στη γεωγραφική περιοχή της σημερινής Γαλλίας. Μέσα απο μια ιστορική αναδρομή γύρω απο το έτος 1000μΧ, γίνετε η προσπάθεια κατανόησης της άσκησης εξουσίας της κοινωνίας εκείνης της εποχής, που δεν βασίζεται σε μια οργανωμένη κεντρική εξουσία. Σε αυτή την πραγματικότητα, προσεγγίζεται ο ρόλος των ταγμάτων και η δραστηριότητά τους, οικονομική και πολιτική, καθώς και η σημασία και λειτουργία των δρόμων προσκυνήματος στην οργάνωση της κοινωνίας και των δραστηριοτήτων της. Μέσω της παρουσίασης και ανάλυσης κάποιων απο τους σημαντικότερους ναούς εκείνης της περιόδου, γίνετε η προσπάθεια κατανόησης της δημιουργίας μιας εννιαίας τυπολογίας ναών που αποτελλεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της Μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που θα οδηγήσει στον γοτθικό ρυθμό και θα επηρεάσει μέχρι και τη σύγχρονη ναοδομία.]