Η χωρική διάρθρωση των παιχνιδιών - Βανδώρος, Νίκος
[Η διάλεξη καταπιάνεται με τη χωρική ανάλυση τριών παιχνιδικών δομών, του σκακιού, της Monopoly και των διαδικτυακών παιχνιδιών τύπου farmerama, και προσπαθεί να εντοπίσει τις χωρικές ποιότητες που καθορίζουν την κάθε μία. Τα παιχνίδια αυτά λειτουργούν παραπληρωματικά και συνθέτουν μια ειδική σχέση με την τύχη και τη βούληση οργανώνοντας διαφορετικά επίπεδα πληροφορίας, γεωμετρίας και κινητικής στρατηγικής. Επίσης, συγκροτούν διαφορετικούς ιεραρχικούς κώδικες που αποκαλύπτουν την πυκνή σχέση παιχνιδικής-κανονιστικής διάρθρωσης και χώρου. Τα παιχνίδια συστήνουν διαφορετικά πεδία χώρου, άρα διακριτές νοηματικές ενότητες που καθορίζονται από την ίδια τους τη δομή που είναι απόλυτα ορισμένη, ενώ το μοντέλο αυστηρότητας των παιχνιδικών κανόνων είναι αυτό που καθορίζει τον τρόπο έκβασης τους μέσα από τη γενικότερη υλοποίηση της εκάστοτε παιχνιδικής διαδικασίας.]