Τρεις περίπου μέθοδοι ανάλυσης, για ένα σχιζοαναλυτικό αστικό πείραμα - Μιλτιάδης, Κωνσταντίνος
[Η αρχική πρόθεση της διάλεξης είναι να ανακαλύψει τους παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν μια πόλη. Λαμβάνοντας το παράδειγμα της Αθήνας, μέσα από τέσσερις διαφορετικές μεθόδους, γίνεται μια κριτική ανάλυση, που επιδιώκει να βρει ένα κάποιο κοινό τόπο που μένει αναλλοίωτος στις διάφορες φάσεις της πόλης, καθώς και το ρόλο του αστού μέσα σε αυτό το περιβάλλον. Ξεκινώντας με μια χρονολογική παράθεση σημαντικών για τη σύγχρονη Αθήνα ιστορικών γεγονότων, αναζητείται ένα μοτίβο συμπεριφοράς της πόλης, μέσα από μια σύγκριση ετεροχρονισμένων μεταξύ τους γεγονότων στη δεύτερη ενότητα. Η τρίτη ενότητα αποτελεί μια ανάλυση μέσα από τη ματεριαλιστική θεωρία, που βλέπει την πόλη και την αρχιτεκτονική σαν ένα δυναμικό ανοικτό σύστημα, καταρρίπτοντας τις προηγούμενες μεθόδους. Ακολούθως, η τέταρτη ενότητα, προτείνει ένα εντατικό-ροϊκό μοντέλο πόλης, μέσα από το ριζωματικό τρόπο σκέψης. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα πείραμα κατοίκησης που βασίζεται στη "σχιζοαναλυτική" θεωρία των Deleuze και Guattari, το οποίο χρησιμοποιεί τα προηγούμενα συμπεράσματα, για να κατασκευάσει μια νησίδα