Παρ. arch. sites / : 2.0 - Βογιατζάκη, Δήμητρα
[Στη διάλεξη αυτή περιπλανόμαστε μέσα στο δάσος του Λύκου και της Κοκκινοσκουφίτσας προκειμένου να διερευνήσουμε τα συστήματα των παρασιτικών σχέσεων αλλά και το πως αυτές μπορεί να συσχετίζονται με το χώρο και την αρχιτεκτονική. Μέσα στο ταξίδι μας συναντάμε το Λουκιανό, τον J.Derrida, τον M. Serres, τον Μ. Heidegger και άλλους σπουδαίους, που μπλέκονται άλλοτε χαρούμενα και άλλοτε σε αιματηρές συγκρούσεις με τον κακό Κυνηγό, την πονηρή Καλύβα της Γιαγιάς, τους αστέγους των πόλεων και τη σχολή Αρχιτεκτόνων. Βγαίνοντας από τις πολύπλοκες αλυσίδες του μυθικού Δάσους καταλήγουμε σε συμπεράσματα όχι μόνο για το ρόλο του Λύκου, αλλά κυριότερα, για το δικό μας ρόλο μες την αστική πολυπλοκότητα η οποία αναλύεται σε σχέσεις μονόδρομες, σχέσεις αρχέγονες και μυστηριακές, σχεδόν συμβολικές. Σχέσεις παρασιτικές.]