Χώρος _ χρόνος _ χρήμα : building information management & revit - Αναγνωστόπουλος, Γεώργιος
[Απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια τους αρχιτέκτονες και γενικά τους επαγγελματίες της κατασκευής ανά τον κόσμο το γεγονός πως συντελείται μια αλλαγή παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούν τη δουλειά τους και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την κτηριακή πληροφορία. H αλλαγή παραδείγματος αυτή αμφισβητεί ευθέως τον εδραιωμένο(?) ρόλο και status του αρχιτέκτονα, βάζοντας την ίδια την αρχιτεκτονική της διαδικασίας σχεδιασμού στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Εδώ παρουσιάζουμε έναν ιδιαίτερο τρόπο θέασης του ίδιου του κτηρίου ως κτηρίου-προϊόντος της διαδικασίας αυτής. Διερευνούμε έτσι την αναπροσαρμογή των σχέσεων χώρου, χρόνου, και χρήματος, σε ένα ποιοτικά διαφοροποιημένο επαγγελματικό περιβάλλον πληροφορίας και εν τέλει γνώσης και κατανόησης του αρχιτεκτονικού-κατασκευαστικού προτάγματος. Η πραγμάτευση του θέματος χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζουμε το Building Information Management/Modeling εν γένει, στο δεύτερο αναλύεται ένα ευρέως διαδεδομένο BIM λογισμικό, το Revit, και στο τρίτο επιχειρείται μια αναγωγή σε ένα ανεξάρτητο από συγκεκριμένο..].