Stuttgart : πολεοδομική εξέλιξη & σύγχρονες προκλήσεις - Μαυράκη, Ευγενία
[Η Στουτγάρδη ξεκίνησε ως μια πόλη αριστοκρατική, θέρετρο και μόνιμη κατοικία για δούκες. Στη συνέχεια έγινε η πόλη των Γερμανών που ζούσαν εκτός του Ράιχ (Stadt der Auslandsdeutschen) και ισοπεδώθηκε-καταστράφηκε ολοσχερώς από τις συμμαχικές δυνάμεις στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Όμως ως άλλος φοίνικας αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Έδωσε την ευκαιρία σε μια ομάδα αγνώστων (τότε) αρχιτεκτόνων να την χρησιμοποιήσουν ως λευκό καμβά για να παρουσιάσουν στον κόσμο τις -τόσο διαφορετικές και τολμηρές για την εποχή- ιδέες τους. Το μοντέρνο κίνημα και οι εκπρόσωποι του έδωσαν το παρόν βάζοντας την θεωρία και τις ιδέες τους σε πράξη, χαρίζοντας μας το Weissenhof Seidlung. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η πόλη αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας και ιδιαίτερα γνωστή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της, Porsche και Mercedes-Benz. Στην εργασία αυτή διερευνάται η πορεία της πόλης -εστιάζοντας στην πολεοδομική της εξέλιξη, η οποία από ένα απλό φρούριο του πρώτου μετά Χριστόν αιώνα έχει εξελιχθεί σε μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη, καθώς και το πώς επηρέασαν οι..].