Η βιομηχανική Λέσβος του 19ου και 20ου αιώνα : παρελθόν-παρόν-μέλλον - Παναγοπούλου, Μαρία
[Η βιομηχανία αναπτύχθηκε στη Λέσβο το 19ο και 20ο αιώνα. Η οικονομική ακμή του παρελθόντος έχει αφήσει στο σήμερα μια μεγάλη βιομηχανική κληρονομιά, η οποία αν αξιοποιηθεί σωστά στο μέλλον θα επιτρέψει στη «Βιομηχανική Λέσβο του 19ου και 20ου αιώνα» να επιβιώσει. Η μελέτη αυτή παρουσιάζει τα βιομηχανικά κτίρια και τις παραγωγικές διαδικασίες του παρελθόντος, την κατάσταση των βιομηχανικών κτιρίων σήμερα και ένα σύνολο γενικών κατευθύνσεων για το μέλλον της βιομηχανικής κληρονομιάς του νησιού.]