Αρχέτυπα - Δημητρακοπούλου, Αλεξάνδρα
[Η διάλεξη ξεκίνησε όταν μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο με τους τάφους των ιθαγενών της περιοχής Αγκαέτε, στα Κανάρια Νησιά, ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με αυτά της επίσκεψης μου στη Δήλο. Αναρωτήθηκα για το πως αυτές οι εικόνες είναι τόσο διαχρονικές ανεξάρτητα από την εποχή, κρύβουν μέσα τους νοήματα παναιώνια. Προσπάθησα να τις προσδιορίσω. Εικόνες καθαρές με άπειρες ερμηνείες και προεκτάσεις. Τι εμπεριέχουν αυτές οι εικόνες, και πως ενεργούν στον άνθρωπο και παράγουν ιδέες, σκέψεις και πράξεις πάνω στη γη που σχετίζονται με την οργάνωση, τον προσανατολισμό και την κατοίκηση του πάνω σε αυτήν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αποκαλύφθηκαν έμφυτεςγεωμετρικές δεξιότητες που κουβαλάμε όλοι μέσα μας].