Από το Μπραχάμι.. ..στον Άγιο Δημήτριο - Σιουμπάλα, Ολγα
[Η συγκεκριμένη έρευνα έχει ως σκοπό της την παρουσίαση της πολεοδομικής και χωροταξικής εξέλιξης του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής. Η έρευνα ξεκινά λίγο πριν γίνει η πρώτη επίσημη αναφορά στο τότε ονομαζόμενο χωριό Μπραχάμι, όταν η περιοχή ήταν ακόμη ένα τεράστιο τσιφλίκι και φτάνει στο σημερινό Δήμο Αγίου Δημητρίου του οποίου ο πολεοδομικός ιστός συμπίπτει πλέον με τα όριά του. Εντοπίζονται και αναλύονται οι κυριότεροι παράγοντες που επηρέασαν την εξέλιξη του στις διάφορες χρονικές στιγμές και διερευνώνται δύο σημαντικά ζητήματα της περιοχής τα οποία μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την περαιτέρω εξέλιξή του. Το Ρέμα της Πικροδάφνης και ο Ασύρματος.]