Ακρωτήριο Σούνιο : περιήγηση στο αστικό τοπίο - Χαρμαλιά, Κωνσταντίνα
[Το ακρωτήριο του Σουνίου αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Αττικής. Στην νοτιότερη και ψηλότερη κορυφή οι αρχαίοι Έλληνες έκτισαν ένα ιερό αφιερομένο στον Ποσειδώνα, ενώ σε έναν χαμηλότερο λόφο τοποθέτησαν το ιερό της Αθηνάς. Στη σημερινή εποχή που ο άνθρωπος έχει χάσει την επαφή του με τη φύση, ενώ παράλληλα οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν καταλίξει να είναι απλώς τουριστικά αξιοθέατα σε βάρος της πολιτιστικής τους αξίας, η διπλωματική αυτή εργασία επιχειρεί να προτείνει αφενός τη δημιουργία ενός τρόπου προσέγγισης του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου, ώστε ο επισκέπτης να αναπτύσσει ένα είδος διαλόγου με αυτόν καθώς τον προσεγγίζει και αφετέρου τη διαμόρφωση μιας περιήγησης στο τοπίο με στόχο ο επισκέπτης να αντίλαμβάνεται τον τόπο στο σύνολό του. Επιπλέον, σε συνάρτηση με τον αρχαιολογικό χώρο, χωροθετείται και ένα μικρό κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος. Η περιήγηση περιλαμβάνει τρείς διαδρομές: οι δυο διαμορφώνονται πάνω αφενός στην αρχαία και αφετέρου στην υπάρχουσα πορεία ανόδου στον ναό του Ποσειδώνα, ενώ η τρίτη έχει ως.. περιπατητή.]