Κατασκευαστική ανάλυση του αρχοντικού Κυρνάσιου στο Βαρούσι Τρικάλων και πρόταση νέας χρήσης - Χάλαρη, Ευαγγελία
[Στόχος μας ήταν να ασχοληθούμε με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και κάποιο παραδοσιακό οικισμό.Θέλαμε η διάλεξη κ η διπλωματική μας να σχετίζονται με παραδοσιακό περιβάλλον και τους τρόπους αποκατάστασης τέτοιων συνόλων. Επιλέξαμε το Βαρούσι Τρικάλων λόγω της βιωματικής μου σχέσης με την συγκεκριμένη πόλη καθώς την επισκέπτομαι από τα παιδικά μου χρόνια. Είναι επίσης ένας οικισμός όχι ιδιαίτερα μελετημένος και αυτό μας κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς υπήρχε ελάχιστη βιβλιογραφία και πραγματοποιήσαμε εργασία πεδίου. Αρχικά ασχοληθήκαμε με την κατασκευαστική ανάλυση του οικισμού την οποία μελετήσαμε στην διάλεξη μας ώστε στην συνέχεια να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε σε ένα κτίριο. Περιδιαβαίνοντας τον οικισμό και επισκεπτόμενες τα διατηρητέα κτίρια το διάστημα που πραγματοποιούσαμε την διάλεξη μας ''τραβηξε'' θα μπορούσαμε να πούμε το αρχοντικό Κυρνάσιου. Είναι ένα χαρακτηριστικό βαρουσιώτικο αρχοντικό, όχι από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά του οικισμού αλλά αυτή του η κλίμακα μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Ερευνώντας.. τάξεων.]