Μεταβολή των αστικών κενών σε υποδοχείς έκφρασης των πολιτών : παράδειγμα Μεταξουργείο - Γαλακτίου, Κατερίνα
[Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται μια μεταβαλλόμενη-μεταφερόμενη κατασκευή που τοποθετείται σε αστικά κενά δημιουργώντας δημόσιο χώρο. Σκοπός της είναι να φιλοξενήσει οποιαδήποτε δράση-προβληματισμό των πολιτών, προτρέποντάς τους να ενεργοποιηθούν κοινωνικά. Δραστηριότητες όπως π.χ. προβολή, παράσταση, έκθεση, διάλεξη και πίνακας ανακοινώσεων(post it) αποτέλεσαν το σενάριο λειτουργιών που τροφοδότησε την ανάπτυξη της κατασκευής. Για την τοποθέτηση και εφαρμογή της τελευταίας, επιλέχθηκε ως παράδειγμα η περιοχή του Μεταξουργείου, όπου σε κενά οικόπεδά του αναπτύσσονται μερικές από τις προαναφερθείσες δράσεις. Ο χρόνος παραμονής της κατασκευής σε κάθε οικόπεδο, καθώς και η επιλεχθείσα δράση, καθορίζεται από τις ανάγκες των κατοίκων. Πρωταρχικοί στόχοι για την κατασκευή ήταν: η εύκολη συναρμολόγηση-αποσυναρμολόγηση, η δυνατότητα να μεταφέρεται και να μην να αφήνει κανένα ίχνος στον τόπο παραμονής της, η ευελιξία και το χαμηλό κόστος παραγωγής.]