Ανάπλαση στην περιοχή Τρεις Καμάρες Ηρακλείου - Νηστικάκη, Ειρήνη
[Η περιοχή Τρεις Καμάρες ή η πλατεία Ελευθερίας, όπως ονομάζεται σήμερα, βρίσκεται στα ανατολικά της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, και αποτελεί τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο του ιστορικού κέντρου. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερης πολεοδομικής και ιστορικής σημασίας. Βρίσκεται πάνω ακριβώς στο ενετικό τείχος, στο ανατολικό κομμάτι, μεταξύ των προμαχώνων Vitturi και Sabionara, εκεί όπου βρίσκεται η πύλη του Αγ. Γεωργίου. Επίσης, αποτελεί την απόληξη του άξονα που διαπερνάει την τειχισμένη πόλη του Ηρακλείου από τα δυτικά στα ανατολικά και στον χώρο της πλατείας συνδέεται με την αρχή των οδών Ικάρου και Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέουν την πόλη με τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά προάστια. Στη σχεδιαστική πρόταση που αναλύεται εδώ επιδιώχθηκε ο συνολικός επανασχεδιασμός της περιοχής των Τριών Καμαρών, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου γύρω από το διατηρητέο κτίσμα της βιοτεχνίας «Καστρινάκη» στη λεωφόρο Ικάρου, χώρος ο οποίος προτείνεται για πολιτιστική χρήση, και η ανάδειξή της σε κέντρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, καθώς.. δραστηριοτήτων.]