Επανασχεδιασμός του αλευρόμυλου Καστρινάκη και του περιβάλλοντος δημόσιου χώρου : εξωτερικά των ενετικών τειχών του Ηρακλείου - Ποζιού, Αλεξάνδρα
[Η παρούσα διπλωματική εργασία, πραγματεύεται τον επανασχεδιασμό του συγκροτήματος Καστρινάκη και του περιβάλλοντος δημόσιου χώρου. Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα στο βορειοανατολικό τμήμα, εξωτερικά των Ενετικών τειχών. Είναι το κομμάτι της τάφρου μεταξύ των προμαχώνων Βιττούρι και Σαμπιονάρα. Ως στόχοι της παρούσας εργασίας τίθενται οι εξής: -Ο επανασχεδιασμός αυτού του δημόσιου χώρου, που περιλαμβάνει το οικόπεδο Καστρινάκη, την λεωφόρο Ικάρου και το πάρκο Νεολαίας, και το «άνοιγμά» του προς την πόλη του Ηρακλείου. -Επειδή η περιοχή μελέτης βρίσκεται μέσα στη τάφρο των Ενετικών τειχών, πραγματοποιούνται νοητές συνδέσεις με τα σημεία περιμετρικά αυτής (Αρχαιολογικό μουσείο, πάρκο Γεωργιάδη, πλατεία Ελευθερίας, Καπετανάκειο), καθώς και με τα τοπόσημα της ευρύτερης πόλης του Ηρακλείου. -Εισάγεται η πόλη στην περιοχή μελέτης και πραγματοποιείται ενοποίηση χώρων α) Ζώνη ψυχαγωγίας: Ιστορικό κέντρο (εμπόριο-αξιοθέατα), με πύλη Αγίου Γεωργίου (χώρος περιοδικών εκθέσεων), πλατεία Ελευθερίας.. χορού.]