Αποκατάσταση και επανάχρηση του παλιού στρατιωτικού αρτοποιείου στο πάρκο Γουδί : δημιουργία πολυχώρου εστίασης και προώθησης - Κυριαζή, Ασημίνα
[To θέμα της διπλωματικής μας εργασίας είναι η πρόταση αποκατάστασης του κτηρίου του πρώην Στρατιωτικού Αρτοποιείου στο πάρκο Γουδί και η διαμόρφωσή του σε έναν πολυχώρο εστίασης και προώθησης Μεσογειακής Διατροφής. Η πρώτη φάση της εργασίας αποτελείται από μία ιστορική αναδρομή και πολεοδομική ανάλυση της περιοχής μετά την αξιοποίησης της ως μητροπολιτικό πάρκο. Η δεύτερη φάση αφορά την αποτύπωση του κτηρίου και του βιομηχανικού εξοπλισμού που σώζεται στο εσωτερικό του.Από την συστηματική αυτή αποτύπωση προέκυψαν η οικοδομική ανάλυσή του κτηρίου με την παθολογία του δομικού συστήματος καθώς και η οργάνωση της γραμμής παραγωγής άρτου και διπυρρίτη. Η Τρίτη φάση αφορά τη νέα χρήση και την νέα σύνθεση του κτηρίου.Η διαμόρφωση του σε πολυχώρο προώθησης και εστίασης μεσογειακής διατροφής έχει έναν συνδυασμό ενημέρωσης και αναψυχής .Η νέα χρήση περιλαμβάνει έναν εκθεσιακό χώρο του βιομηχανικού εξοπλισμού,μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου θα οργανώνονται σεμινάρια και διαλέξεις απο επιχειρηματίες,παραγωγούς,διατροφολόγους.. καρπών.]