Παράσιτο στον Ελαιώνα : επανάχρηση του εργοστασίου της Λεύκας - Μακρυνικόλα, Νεφέλη
[Κεντρικό θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι η επανάχρηση και αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Εξελίσσεται από την μεγάλη κλίμακα του Ελαιώνα μέχρι την μικρή κλίμακα της Λεύκας, του εργοστασίου του ΟΣΕ στον Πειραιά. Ο Ελαιώνας αντιμετωπίζεται ενιαία σε όλη την έκταση του και οργανώνεται από τα δικτύα. Τα δίκτυα αυτά συνδέουν τους πόλους ενδιαφέροντος του Ελαιώνα. Είναι κυρίως το δίκτυο των κατοικιών με κοινωνικό χαρακτήρα, το δίκτυο των πράσινων χώρων και το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Στην συνέχεια γίνεται μελέτη του σημείου όπου ο Ελαιώνας καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά, στην περιοχή που βρίσκεται το μηχανοστάσιο της Λεύκας του ΟΣΕ, καθώς και τα εργοστάσια Ρετσίνα , και το πάρκο Δηλαβέρη. Αυτά τα τρία οικόπεδα αποτελούν ένα ανενεργό πόλο, ο οποίος σχεδιάζεται και οργανώνεται για να λειτουργήσει ως ένα κέντρο ενδιαφέροντος με τοπικό και ίσως υποτροπικό χαρακτήρα. Σε αυτό το κέντρο τοποθετούνται και οι κατοικίες για τους μετανάστες. Πρόκειται για κατοικίες προσωρινής διαμονής.. χαρακτήρα.]