Εργαστήρι κεραμικής και κέντρο χειροτεχνίας στη Δρυοπίδα της Κύθνου - Δασκαλάκη, Αικατερίνη - Ολυμπία
[Η διπλωματική εργασία αφορά τη μελέτη ενός εργαστηρίου κεραμικής και χειροτεχνίας στον οικισμό Δρυοπίδα της Κύθνου. Η επιλογή οφείλεται ουσιαστικά σε μία προσωπική σχέση με τον τόπο αυτό και ιδιαίτερα με τον οικισμό της Δρυοπίδας, όπου η κεραμική δραστηριότητα ήταν ανεπτυγμένη από το παρελθόν. Η διαδικασία της κεραμικής μεταφράζεται σε μια γραμμική πορεία, ορατή και αναγνώσιμη στη συνθετική πλοκή και με κορύφωση τα τρία κεραμοκάμινα. Ένας τοίχος αντιστήριξης σαν προέκταση της πεζούλας έρχεται να περιελιχθεί με την υπόλοιπη σύνθεση σε μία συνεχόμενη μονοκονδυλιά και να σηματοδοτήσει την κίνηση και την πορεία προς την καρδιά της σύνθεσης. Χωρίς άμεση μορφολογική αναφορά, αλλά με ένταξη στη λογική του εδάφους, μπορεί η σύνθεση να παρεκκλίνει από τα πρότυπα της οργανικής ανάπτυξης στο εσωτερικό του οικισμού, κρύβει, όμως, μέσα της τη δομή και την ουσία από τα ίχνη των ανθρώπινων παρεμβάσεων. Σχετίζεται με τα όρια των ιδιοκτησιών και τις πεζούλες, τους σχηματισμούς του νέρου, τα μαντριά, τα καλύβια, το έδαφος. Κυρίως, όμως.. υλοποιείται.]