3+1 θεματικές επεμβάσεις στη λίμνη του Λάδωνα - Ηλιοπούλου, Λουκία
[Το θέμα της διπλωματικής μας είναι η αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα στην Πελοπόννησο, με στόχο την ανάδειξη του φυσικού τοπίου και την αναβάθμιση των παραλαδώνιων οικισμών και της ευρύτερης περιοχής. Επιλέγουμε και ταυτόχρονα εμπνεόμαστε από το ιδιαίτερο τοπίο του Λάδωνα, καθώς αυτό διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό φυσικό τοπόσημο. Είναι ένα τοπίο αρκαδικό. Ανήκει στο νομό Αρκαδίας, και αποπνέει τη γαλήνη και την ομορφιά που χαρακτηρίζουν την αρκαδική γη. Ένα τοπίο μυθολογικό. Χώρος συνάντησης των θεών του Ολύμπου, η λίμνη του Λάδωνα και τα νερά της είναι δεμένα με τους θρύλους και τις παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων. Κυρίως, ένα τοπίο μεταβαλλόμενο. Η ύπαρξη του υδροηλεκτρικού εργοστασίου και του φράγματος σε συνδυασμό με τις εποχιακές βροχοπτώσεις δημιουργούν ένα ενδιαφέρον φαινόμενο. τη μεταβολή της στάθμης των νερών κατά τη διάρκεια του έτους. Όταν η στάθμη είναι χαμηλά, η λίμνη αποκαλύπτει στα βάθη της την ιστορία της. Νερόμυλοι, παλιά σπίτια, γεφύρια και ολόκληρες ξέρες, εμφανίζονται στην.. Οβίδιος.]