Ύδρα, τέχνη : δράσης περιβάλλοντα - Ζαπαντιώτης, Φώτης
[Το θέμα της διπλωματικής, αφορά μια πλατφόρμα εικαστικών συνομιλιών ανάμεσα σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, ενθαρρύνοντας την κριτική σύγκλιση του τοπικού με το παγκόσμιο. Ένας χώρος, που καλείται να λειτουργήσει με έναν διττό ρόλο, αυτού της ''σχολής'' - του χώρου δημιουργίας και χώρου εκπαίδευσης- και αυτού, του χώρου έκθεσης και προβολής του αποτελέσματος. Για μένα, η αρχιτεκτονική αντίληψη του βουνού δεν έχει μόνο σαν υπόβαθρο την πτύχωση της επιφάνειας της γης αλλά έχει να κάνει εξίσου και με το πλέγμα των ροών κίνησης που αυτή η βάση επιβάλλει και προδιαγράφει. Η βάση αναγκάζει σε κίνηση, η κίνηση γίνεται ίχνος, το ίχνος μονοπάτι και το κτισμένο σαν συνάρθρωση των κινήσεων και των θεάσεων, πληρώνει το κενό που αφήνει η κίνηση. Άρχισα έτσι να φαντασιώνομαι ότι το ίδιο το κτίριο θα μπορούσε να κινηθεί στα χνάρια ενός περιπάτου, μιας περιδιάβασης στον σημείο, όντας κομμάτι ενός δακτυλίου, μιας εκθεσιακής πομπής που εννοιολογικά ξεκινά απ' τον οικισμό της Ύδρας και καταλήγει πάλι σε αυτόν. Αυτό, λοιπόν, που στον οικισμό.. διημέρευσης.]