Διαδρομές νερού και ανθρώπων : τοπιακή παρέμβαση στις πηγές του Αχέροντα - Καφαντάρης, Άρης
[Η παρούσα διπλωματική εργασία διερευνά τις δυνατότητες επαναδιαμόρφωσης του τοπίου των Άνω Πηγών του ποταμού Αχέροντα στη Λάκκα Σουλίου. Αναζητώντας αναφορές στη μυθολογία του Αχέροντα, την ιστορία της περιοχής αλλά και το τοπικό οικοσύστημα επιχειρούμε να παράγουμε μία νέα εμπειρία περιήγησης στο ποτάμιο τοπίο. Ως εκφραστικό και συνθετικό εργαλείο χρησιμοποιούμε τη σχηματοποίηση των φυτικών, υδάτινων και εδαφικών στοιχείων κατά τα πρότυπα της Αγγλικής τοπιοτεχνίας του 18ου αιώνα, καθώς και τη σύνθεση με φυτικά επίπεδα και όγκους. Στα πλαίσια της έρευνάς μας, εξερευνούμε τεχνολογίες στερέωσης πρανών και δημιουργίας διαδρομών με γνώμονα την ελεύθερη διέλευση του νερού και των φυτών, τη φυσική γήρανση των υλικών αλλά και την εύκολη απομάκρυνση των κατασκευών στο μέλλον.]