Κυπριακή βιβλιοθήκη στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας - Καραγιάννης, Θρασύβουλος
[Ένας έρημος δρόμος στην καρδιά της μέχρι πρόσφατα παραμελημένης και εγκαταλελειμμένης πόλης της Λευκωσίας, εντός των παλιών ενετικών τειχών και στο όριο της γραμμής κατάπαυσης τους πυρός, γίνεται η αφετηρία αναζήτησης για το μέλλον του. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αποκαλύπτουν τις δυνάμεις που επενεργούν στο σώμα της πόλης και που κατευθύνουν την εξέλιξή της, την ίδια στιγμή που μαίνεται μια σκληρή μάχη για την κατάκτηση της πόλης, διαφορετική από όσες είχε συναντήσει μέχρι τώρα στην ιστορία της. Στα πλαίσια μιας διπλωματικής εργασίας, ο φοιτητής αρχιτέκτονας λαμβάνει την δική του θέση σε αυτή τη μάχη προσπαθώντας να επηρεάσει την έκβασή της, επεμβαίνοντας με τη δική του πρόταση. Μια νέα Κυπριακή Βιβλιοθήκη. Στην προσπάθεια αυτή ο φοιτητής επαναδιαπραγματεύεται όχι μόνο την έννοια και τους σκοπούς της βιβλιοθήκης του σήμερα και του αύριο, αλλά και τον τρόπο ύπαρξής της μέσα στο σύγχρονο αστικό τοπίο. Πως μέσα από την μετάλλαξη της βιβλιοθήκης μπορεί να αλλάξει το σύγχρονο αστικό τοπίο, να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η μνήμη.. γνώση.]