Κήποι στο τοπίο - Δάμπαση, Στέφανη - Ειρήνη
[Αντικείμενο της διπλωματικής είναι ο σχεδιασμός ξενώνων σε συνδυασμό με καλλιέργειες βοτάνων στο τοπίο της Νότιας Εύβοιας. Βασική πρόθεση της επέμβασης είναι η ένταξη στο βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο, με τέτοιο τρόπο ώστε τοπίο και κτίριο να φαίνεται ότι συνυπήρχαν πάντα και η ανθρώπινη επέμβαση να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή. Χειριστήκαμε το έντονο ανάγλυφο της περιοχής δημιουργώντας επίπεδα καλλιεργειών επηρεασμένες από την παραδοσιακή τεχνική φύτευσης σε ανάλογα τοπία, τις λεγόμενες «ξερολιθιές». Σχεδιάσαμε τοίχους που συγκρατούν τα χώματα και κρύψαμε τους χώρους κατοίκησης πίσω από αυτούς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι αντιληπτό που τελειώνει η φύση και που ξεκινάει το κτίριο. Επίσης, επιδιώκοντας τη συνεχή και άμεση σχέση με τη φύση δημιουργήσαμε μια ακολουθία κενού πλήρους, διακόπτοντας τους εσωτερικούς χώρους με εσώκλειστους κήπους, σημεία γαλήνης και περισυλλογής. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία χώρων στους οποίους ο επισκέπτης νιώθει ότι βυθίζεται μέσα στη γη και δε χάνει τη σχέση με το βράχο. Ακόμα, η επέμβαση.. γή.]