Σχολή μαθητείας στην ξυλουργική τέχνη στο Μπραχάμι - Μπούκας, Σπύρος
[Η διπλωματική αυτή αφορά τη δημιουργία μιας σχολής με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση στην ξυλουργική τέχνη. με σκοπό οι απόφοιτοί αυτής να μπορούν να έχουν μια συνολική αντίληψη πάνω στο αντικείμενό τους αλλά και με τρόπο που να μην είναι αναχρονιστικός και να πατάει στο σήμερα. χωρίς να θέλει να προάγει μια καθαρά τεχνοκρατική εκπαίδευση που σκοπό θα έχει να αναπαράγει τεχνικά άρτια καταρτισμένους αποφοίτους-μαστόρους. αλλά άτομα που θα έχουν μια συνολικότερη και γενικότερη εκπαίδευση και που μπορεί με την πάροδο των χρόνων μέσα στη σχολή να αντιληφθούν ότι δεν θέλουν τελικά να κάνουν αυτό που έχουν σπουδάσει αλλά κάτι άλλο από τα όσα μπορεί να έχουν δει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ή έξω από αυτές. γι' αυτό το λόγο οι σπουδές και η σχολή περιλαμβάνουν μαθήματα και χώρους που φαινομενικά δεν έχουν σχέση με την ξυλουργική τέχνη. χαρακτηριστικά, εκτός απο το βασικό κομμάτι εργαστηρίων της μηχανικής κατεργασίας ξύλου υπάρχουν επιπλέον, μια αίθουσα καλλιτεχνικών πλαστική-ζωγραφική κι ο,τι αλλο παρεμφερές, βιβλιοθήκη με θεματολογία.. άραγμα.]