Όρμος Δραπετσώνας : εκεί που η πόλη συναντά τη θάλασσα : αναμόρφωση του ορίου, μικρό μουσείο παραδοσιακού σκαριού, βιβλιοθήκη ναυπηγικής τέχνης και αλιείας - Κοτροκόη, Βασιλική
[Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία λαμβάνει χώρα στη Δραπετσώνα και συγκεκριμένα στον όρμο της Δραπετσώνας, τον μεγαλύτερο όρμο δηλαδή μετά τα Λιπάσματα. Χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση κάνουμε μια πρόταση αναμόρφωσης του όρμου με έμφαση στο όριό του με το νερό. Στη δεύτερη φάση απομονώνουμε ένα μέρος αυτής της πρότασης και την αναλύουμε συνθετικά. Στόχος μας είναι όχι μόνο να ενώσουμε την αποκομμένη αυτή δίοδο προς τη θάλασσα με τον αστικό ιστό έτσι ώστε να του προσφέρουμε τη δυνατότητα εκτόνωσης, αλλά και να προσελκύσουμε κυρίως το τοπικό αλλά και σε λογικά πλαίσια το υπερτοπικό ενδιαφέρον με μία σειρά λειτουργιών βασισμένες στην αλιεία και την ναυπηγική. Για το λόγο αυτό σε απόλυτη σχέση με έναν παραλιακό περίπατο προτείνουμε τα εξής. Σε τοπικό επίπεδο έναν αλιευτικό σύλλογο ο οποίος συμπληρώνεται από έναν ταρσανά και ένα αλιευτικό καταφύγιο, μια μικρή ιχθυαγορά και χρήσεις αναψυχής που περιορίζονται σε μία ψαροταβέρνα και δύο αναψυκτήρια. Ένα μικρό μουσείο παραδοσιακού σκαριού και μία βιβλιοθήκη ναυπηγικής τέχνης.. στοιχείο.]