Οδός Σόλωνος : από το Κολωνάκι στα Εξάρχεια - Παπαθωμά, Παρασκευή
[Η εργασία ξεκίνησε με αφορμή τον προβληματισμό μας για το πώς ένας αστικός δρόμος, και συγκεκριμένα της Αθήνας, διαμορφώνει διαφορετικό χαρακτήρα κατά μήκος του ανάλογα με τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, Εξάρχεια και Κολωνάκι. Η οδός Σόλωνος, παρόλο που είναι ένας κεντρικός δρόμος της Αθήνας, δεν αποτέλεσε τη «βιτρίνα» της πόλης, όπως οι παράλληλές της, και δεν εντάχθηκε σε σχέδια αναπλάσεων. Έτσι, διατηρεί μέχρι και σήμερα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα συνυφασμένο με τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους, το Χημείο και τη Νομική, ένας δρόμος που καταφέρνει να συνδυάσει τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι. Προκειμένου να μελετήσουμε τη Σόλωνος και τη σχέση της με τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, χρησιμοποιήσαμε τη σχετική βιβλιογραφία, αλλά και τη δική μας καταγραφή μέσα από χάρτες, φωτογραφίες και επιτόπια έρευνα. Σε πρώτη φάση μελετήσαμε πότε εμφανίστηκε η Σόλωνος και πώς εξελίχθηκε μέχρι σήμερα μέσα από συγκεκριμένα ιστορικά πλαίσια που τη διαμόρφωσαν τόσο σε χωρικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Η ανάλυση αυτή ακολουθεί χρονολογική σειρά,..].