Μεταβαλλόμενη αρχιτεκτονική - Παπαδουράκη, Ευαγγελία
[Πώς ένα κτίριο λαμβάνει υπόψη του τη ζωή και τη δράση του ανθρώπου; Πώς η απρόβλεπτη φύση αυτής της δράσης μπορεί να φιλοξενηθεί στο χώρο; Με ποιόν τρόπο ο αρχικός σχεδιασμός μπορεί να εκτιμήσει την ενδεχόμενη αλλαγή; Πώς μπορεί να κατασκευαστεί το "μη καθορισμένο"; Στο στάδιο των συνεχόμενων αλλαγών της σύγχρονης εποχής, η αρχιτεκτονική με τη στατική, συμβατική έννοια, δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Για να μπορέσει να φιλοξενήσει την ενδεχόμενη μεταβολή, η αρχιτεκτονική πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Αντί για ένα περιβάλλον που να ορίζει τη δράση του χρήστη, να γίνει ένα περιβάλλον που να του επιτρέπει να αλλάζει τις παραμέτρους. Να γίνει μια αρχιτεκτονική μεταβαλλόμενη, όπου το κτίριο είναι μια μηχανή δράσης, ένα ρευστό σκηνικό για να φιλοξενήσει τις δυνητικές ανάγκες του ανθρώπου. Για τη διαμόρφωση ενός χώρου, που να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και δράσεις του ανθρώπου, ο αρχιτέκτονας πρέπει να εισάγει μια νέα διάσταση στο σχεδιασμό, την πολλαπλότητα του χώρου.]