Αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο στο χώρο του παλαιού σταδίου Γ.Σ.Ο. στην Κύπρο - Γεωργίου, Δόνα
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας αφορά στην ενεργοποίηση του παλαιού σταδίου του Γ. Σ. Ο. [Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Ολύμπια»] έτσι ώστε να επανενταχθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Λεμεσού και να γίνει σημείο σύνδεσης μεταξύ πόλης και θάλασσας καθώς και σημείο αναφοράς κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού προτείνεται η δημιουργία ενός αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου. Ο χώρος του παλαιού σταδίου Γ. Σ. Ο. βρίσκεται μέσα στα όρια του γεωγραφικού και λειτουργικού κέντρου του αστικού συγκροτήματος της Λεμεσού και στο οποίο συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό διαφόρων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων (διοικητικές, πολιτιστικές, εμπορικές κλπ). Η αξιοποίηση του παλαιού σταδίου Γ. Σ. Ο. και η απόδοση σε αυτό δημόσιας χρήσης αποκτά σημασία υπερτοπική και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη χωροδομική και λειτουργική βελτίωση του κέντρου της πόλης. Ο ίδιος ο υπό αναφορά χώρος αποτελεί έναν επιμήκη, ορθογωνίου σχήματος χώρο, κάθετα διατεταγμένο ως προς τη θάλασσα. Η διαμόρφωση του παλαιού σταδίου Γ. Σ. Ο. δεν αφορά μόνο στον ίδιο το χώρο, αλλά.. χώρου.]