Επανάχρηση των παλαιών δημοτικών σφαγείων Βόλου - Σουλιώτης, Ανδρέας
[Η διπλωματική εργασία αφορά στην επανάχρηση των παλαιων δημοτικών σφαγείων του Βόλου στην περιοχή Μπουρμπουλήθρα. Η περιοχή αποτελεί ιδιαίτερο σημείο της πόλης καθώς εκεί βρίσκεται ένας απο τους λίγους υγροτόπους της χώρας. Η παράμετρος αυτή επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την σύνθεση καθώς οι περιορισμοί που προέκυψαν περιόρισαν την επέμβαση σε σημαντικό βαθμό.Παρόλα αυτά η λύση είχε ως αφετηρία της την σύνδεση της νέας στάσης του τραμ με το παραλιακό μέτωπο διαπερνώντας τους υπάρχοντες όγκους εσωτερικά και εξωτερικά.Η νέα χρήση που προτείνεται είναι η μετεγκατάσταση του τμήματος Ιχθυολογίας Υδροβιολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το οικόπεδο σχεδιάστηκε ώστε να φιλοξενήσει και πιο κοινόχρηστες υπάιθριες λειτουργίες όπως π.χ. διοργάνωση συναυλιών,αθλητικών γεγονότων κτλ.Επίσης σημαντική μνεία δόθηκε και στη σύνδεση της περιοχής με το γειτνιάζον πάρκο του Πεδίου 'Αρεως καθώς και την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Ως εκ τούτου προέκυψαν και.. σύνθεσης.]