Νεκρή ζώνη - Παχύ, Λένια
[Η νεκρή ζώνη στην εντός των τειχών Λευκωσία, είναι μια συνεχόμενη λωρίδα γης που διαιρεί το ιστορικό κέντρο της στα δύο. Η διπλωματική αντιπροτείνει μια νέα συνθήκη πόλης, ένα καθεστώς που αποκαθιστά τη διαπερατότητα και αναιρεί την απαγόρευση, με την παραδοχή ότι ο χειρισμός του ενδιάμεσου νεκρού χώρου είναι δυνατό να επηρεάσει τις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Στόχος είναι ο χώρος διαχωρισμού να γίνει τόπος συνάντησης. Αναζητούμε πως θα γίνει η συρραφή των δύο μισών της πόλης και ποιος θα είναι ο ρόλος του ενωμένου πλέον ιστορικού κέντρου μέσα σ' ένα σύνολο πόλης που έχει εξαπλωθεί ανομοιόμορφα. Εστιάζουμε στο δημόσιο χώρο, που τοποθετείται κατά μήκος της νεκρής ζώνης με τη μορφή ενός γραμμικού κήπου. Εκεί ακολουθείται μια διαδικασία αφαίρεσης μάζας, όπου με σκάψιμο του πρώην ιδιωτικού δημιουργείται ανοιχτός δημόσιος χώρος. Το αποτέλεσμα είναι μια επιμήκης σκελετική δομή στο ίχνος της κοίτης του ποταμού Πεδιαίου, μια σειρά δωματίων - δοχείων παραλαβής δημόσιας ζωής.]