Ετεροτοπίες - Γεωργίου, Γιώργος
[Το πεδίο ενδιαφέροντος αυτής της διπλωματικής ήταν η σύγχρονη Αθήνα έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους δύο βασικούς μηχανισμούς αστικοποίησης της, την αντιπαροχή και τα αυθαίρετα. Αυτό που με απασχόλησε ποίο συγκεκριμένα ήταν η χωρική αντίφαση, της περιχαράκωσης ως προς τα φυσικά στοιχεία, ενός ιστού, με μεγάλη πυκνότητα. Παίρνοντας ως παράδειγμα τα Άνω Πετράλωνα και το Φιλοπάππου διερευνώ το πώς μέσα από στοχευόμενες επεμβάσεις μπορούν να διαμορφωθούν ελεύθεροι χώροι σε καίρια σημεία του ιστού αλλά και πώς πρέπει να διαμορφωθεί το όριο του για να υλοποιεί μια σχέση σεβασμού και ουσίας με τον λόφο. Το νόημα αυτής της στρατηγικής δεν είναι μόνο η ηθική της διάσταση το ότι η πόλη δηλαδή μόνη της λύνει μια εσωτερική αντίφαση αλλά κυρίως το πρότυπο πόλης που προβάλλεται. Η ουτοπία των ετεροτοπιών.]