Νέκυια : χώρος νεκρών - Χεινοπόρου, Ιωάννα
[Αντικείμενο της διπλωματικής είναι ο σχεδιασμός ενός νεκροταφειακού χώρου στα νταμάρια των Τουρκοβουνίων, μετά την ανάλυση και την αναδόμηση σε χωρικό ανάλογο της λ ραψωδίας της Οδύσσειας, τη Νέκυια. Μέσω της δομής του κοιμητηρίου μεταφέρεται η έννοια της συνεχούς μεταμόρφωσης της ύλης ανάμεσα στο δίπολο ύπαρξη ανυπαρξία, όπως και ταυτόχρονα, η μεταμόρφωση της ψυχής του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο που καταγράφεται στο συγκεκριμένο χώρο. Η μεταμόρφωση αυτή αναγνωρίζεται στην Νέκυια κατά την οποία καταγράφεται η κάθοδος του Οδυσσέα στο Αδη με στόχο να ανασυνθέσει τη χαμένη του μνήμη μέσω της συνδιαλλαγής του με τους νεκρούς. Συνεπώς, μετά από την ανάλυση της ραψωδίας στις πρωταρχικές ιδιότητές της, μέσω μορφικών διαγραμμάτων παράγεται ένα χωρικό ανάλογο το οποίο μοιάζει αρχιτεκτονικά να φέρει τις ιδιότητες αυτές. Μεταφέρεται, με άλλα λόγια, ο λόγος σε χώρο μέσω τη δημιουργίας ενός συστήματος που αναδιπλώνεται στο χώρο. Ιδιότητες, όπως η τάξη και η αταξία, η απόλυτη γεωμετρία και η ροική τοπογραφία, ο άξονας.. περιπατητή.]