Περί σχεδιασμού - Κοιλιάρη, Μυρτώ
[Το αντικείμενο αυτής της διάλεξης αποτελεί ο εντοπισμός και η ανάλυση των προοπτικών του διαδραστικού σχεδιασμού, μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες. Εντοπίζεται και αναλύεται η σημασία της διάδρασης μέσα από την μετατόπιση του ενδιαφέροντος από την αισθητική της μορφής στην αισθητική της εμπειρίας, μελετώντας τα διάφορα στάδια εξέλιξης στην θεωρία του design. Ειδικότερα η έρευνα αυτή αφορά την μελέτη εφαρμογών της διάδρασης, στα πλαίσια της ίδιας της σχεδιαστικής διαδικασίας, καθώς και στην εφαρμογή της σε καθημερινά αντικείμενα και περιβάλλοντα. Επεξηγηματικά, οι τεχνολογίες πληροφορίας, αναγκαίες στις εφαρμογές διαδραστικών συστημάτων, έχουν εισχωρήσει στην ζωή μας, στην ιδιωτική αλλά και στην δημόσια σφαίρα, ενσωματωμένες σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καθώς και σε οικιακά, εργασιακά και αστικά περιβάλλοντα υπό την μορφή διαχεόμενης υπολογιστικής ισχύος. Επιπλέον, εξετάζεται η εισχώρηση τέτοιων συστημάτων στην ίδια την σχεδιαστική διαδικασία, καθώς προσφέρουν δυνατότητες συνεχούς προσαρμογής του αρχιτεκτονικού ή βιομηχανικού..].