Ζωντανή πόλη - Μπουρίτσα, Δήμητρα
[Η διάλεξη ασχολείται με την ενεργοποίηση της ζωής στο δημόσιο χώρο και τη σημασιοδότηση κομματιών της πόλης φαινομενικά χωρίς ενδιαφέρον μέσα από εικαστικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις. Οι δράσεις στο δημόσιο χώρο είναι ένας τρόπος έκφρασης ιδεολογιών , προβληματισμών, αλλά και προπαγάνδας, έκφρασης κοινωνικών και πολιτικών μηνυμάτων , ή απλά ανάγκης του ανθρώπου για επικοινωνία και επαφή. Η επικοινωνία συντελείται με βάση ιδεολογικά σχήματα και γλωσσικές κατασκευές. Η τέχνη στο δημόσιο χώρο έχει διάφορες εκφάνσεις, στις οποίες μπορεί το σώμα να είναι το βασικό εργαλείο έκφρασης ή το αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μέσω τεχνικής παρέμβασης. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το θέατρο δρόμου ,στο οποίο και εστιάζουμε , μέσω μιας ιστορικής αναδρομής και εν συνεχεία μιας σύνδεσης με το αστικό φαινόμενο και ορισμό του πλάνητα και του κινήματος των καταστασιακών. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το γκράφιτι , το οποίο συνδέεται με το θέατρο δρόμου καθώς λειτουργεί ως σκηνικό της παράστασης στην πόλη. Μέσα από μια ιστορική αναδρομή και την εξέταση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων ..].