Κέντρο υγείας στον νέο δήμο Διονύσου - Βαλογιάννη, Βασιλική
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας ήταν η μελέτη των υψηλών σχεδιαστικών απαιτήσεων των κτηρίων υγείας. Σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός κέντρου υγείας που να λειτουργεί ως χώρος στον οποίο μπορεί κανείς να απευθυνθεί για βοήθεια σε μεγάλα ή μικρά προβλήματα. Επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και στο νεοσύστατο Δήμο Διονύσου, καθώς δεν υπάρχει εκεί γενικό νοσοκομείο. Επιλέξαμε το οικόπεδο μας σε κεντροβαρικό σημείο της περιοχής, κοντά σε διασταύρωση κεντρικών οδών, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους τους κατοίκους. Η θέση και το σχήμα του οικοπέδου οδήγησαν στην σύνθεση ενός συγκροτήματος με τρεις κύριες κτηριακές ενότητες διαφορετικού ύψους διαρθρωμένες σε ένα ενιαίο σύνολο, καθώς και ένα ανεξάρτητο βοηθητικό κτήριο που στεγάζει το μηχανοστάσιο. Κάθε κτηριακή ενότητα αναφέρεται σε ένα τμήμα που ενώνεται με τα υπόλοιπα με διαδρόμους εύκολα αναγνωρίσιμους. H πρώτη κτηριακή ενότητα φιλοξενεί το τμήμα πρώτων βοηθειών, η δεύτερη το διασπαρμένο σε δύο κτήρια τμήμα των διαγνωστικών.. αυτά.]