Κέντρο εμπορικής ναυτιλίας στον Πειραιά - Ιωάννου, Σοφία
[Ο στόχος αυτής της διπλωματικής, είναι η δημιουργία ενός κέντρου στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο πρόκειται να στεγάσει μια ναυτική μουσειακή έκθεση, καθώς και συνεδριακές εγκαταστάσεις, προσθέτοντας νέες λειτουργίες στα σχέδια ανάπλασης του λιμανιού. Η μορφολογία της αρχιτεκτονικής σύνθεσης είναι επηρεασμένη από μοτίβα και κατασκευές των εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων του λιμανιού, χρησιμοποιώντας τόσο την ξηρά όσο και την θάλασσα ως ενεργούς εκθεσιακούς χώρους, καθώς πολλά από τα εκθέματα είναι ιστορικά πλοία. Το έργο ολοκληρώνεται με συμπληρωματικές λειτουργίες όπως εστιατόρια, μια ναυτική βιβλιοθήκη και χώρους περιπάτου, σε μία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του βιομηχανικού τοπίου του λιμανιού με απώτερο στόχο την ενεργοποίηση του θαλασσίου μετώπου.]