Μήλος : Παλιόρεμα - Σταυρίδη, Ιουλίττα
[Καθώς οι επισκέπτες φτάνουν στο λιμάνι λαμβάνουν την εξής οδηγία: να κινούνται σύμφωνα με τα ίχνη που αφήνει το νερό στο άνυδρο έδαφος του νησιού. Η διαδρομή ξεκινά με μοναδικό μεταφορικό μέσο το αυτοκίνητο προς την ανακάλυψη του τελικού προορισμού. Το νερό κινείται ακανόνιστα άλλοτε παράλληλα και άλλοτε διατρυπώντας αποφασιστικά του άγριο έδαφος της Μήλου, χρωματίζοντας το ήδη πολύχρωμο τοπίο. Έρχονται και στιγμές που το νερό συναντάται με την κίνηση του επισκέπτη χωρίς όμως να αγγίζονται. Είναι μια σχέση που εξελίσσεται στο χρόνο από απόσταση και καθυστερεί σκόπιμα τη συνάντηση του ανθρώπου με το φυσικό στοιχείο του νερού. Είναι ένα αίσθημα προσμονής του αγνώστου-γνωστού. Πλησιάζοντας προς τον τελικό στόχο οι εμπλοκές αυτές γίνονται εντονότερες σε συχνότητα και μέγεθος. Έτσι οι επισκέπτες αυθόρμητα ενημερώνονται για την αναμενόμενη άφιξή τους. Το τοπίο αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από τους βράχους και τα λευκά πανιά που ανεμίζουν με το ήπιο πέρασμα του ανέμου.. κάθαρση.]