Η επανάχρηση ως μέσο για την αναβίωση και επανένταξη πρώην βιομηχανικών περιοχών στη σύγχρονη πόλη : η πρώην βιομηχανική ζώνη "Κόβα" στη Ρόδο - Κελεπέρα, Μαρία Τσαμπίκα
[Το γενικό αντικείμενο της έρευνας είναι οι πρώην βιομηχανικές ζώνες που εντοπίζονται στα νευραλγικότερα σημεία των σύγχρονων πόλεων και στις οποίες επικρατούν συνθήκες εγκατάλειψης και απαξίωσης. Διερευνώνται οι διεργασίες που σχετίζονται με την παρουσία τους στις συγκεκριμένες θέσεις, οι λόγοι που οδήγησαν στον αποκλεισμό τους από την υπόλοιπη πόλη, καθώς και τα προβλήματα που αυτές δημιουργούν στην οργάνωση και τη λειτουργία της. Επίσης εξετάζεται το σύνολο των πολιτιστικών αξιών που συνδέονται με το βιομηχανικό παρελθόν των περιοχών αυτών και οι οποίες εμπεριέχονται στα κατάλοιπα του, συνθέτοντας τη βιομηχανική κληρονομιά, καθώς και το πώς μέσα από τη διατήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση της μπορούν οι πρώην βιομηχανικές ζώνες να αποτελέσουν και πάλι ενεργά τμήματα της πόλης. Η έρευνα αυτή στοχεύει στη διερεύνηση, κατανόηση και αξιολόγηση της επανάχρησης των βιομηχανικών καταλοίπων όχι μόνο ως μέθοδο για την διατήρηση και ανάδειξη τους, αλλά και ως μέσο για την αναβίωση τους και την πολεοδομική, λειτουργική, κοινωνική και οικονομική επανένταξη τους στον..].