Μελέτη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" : ο σύγχρονος επισκέπτης και η σχέση του με το αστικό πράσινο - Μενάγια, Σταματίνα Αμάλθεια
[Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους φυσικούς χώρους στην Αθήνα. Στο εσωτερικό του παρατηρείται πλήθος διαφορετικών καταστάσεων, ποιοτήτων, δυναμικών ορίζοντας κάθε φορά ως αντικείμενο παρατήρησης το φυσικό στοιχείο, τον άνθρωπο ως ύλη, τον εξοπλισμό του χώρου, τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον κ.α. Στην εργασία εστιάζουμε στη σχέση που αναπτύσσει ο άνθρωπος με τον χώρο του Πάρκου είτε μόνος του είτε σε ομάδα. Οι επισκέπτες φέρνουν μαζί τους στο Πάρκο τα χαρακτηριστικά τους (φυλετικά, κοινωνικά, εμφανισιακά), τις εμπειρίες του, τις συνήθειες και τα συναισθήματα τους. Βασική για την οργάνωση της εργασίας είναι η υπόθεση ότι η συμπεριφορά των επισκεπτών μέσα στο Πάρκο βρίσκεται στην άμεση επιρροή ενός συνόλου πραγμάτων, έργων, αξιών, εννοιών και προσώπων, το οποίο διαμορφώνει κυρίαρχες αντιλήψεις για τον δημόσιο χώρο. Γίνεται προσπάθεια με τα διάφορα ερευνητικά εργαλεία να κατανοήσουμε πως ο κάτοικος της Αθήνας αντιλαμβάνεται τον δημόσιο χώρο και εξερευνώντας τον κοινωνικό μηχανισμό που διέπει τον χώρο του Πάρκου,..].