Αρχιτε-comic-η : ένας αιώνας ανταλλαγής ιδεών - Πατσικός, Αλέξανδρος
[Το comic και η αρχιτεκτονική είναι δύο τέχνες που κατά τη νεότερη περίοδο αναπτύσσονται σε ενιαία πολιτισμικά περιβάλλοντα, επομένως τα ερεθίσματα στα οποία τείνουν να απαντήσουν είναι κοινά. Επίσης, έχουμε να κάνουμε με τέχνες που απευθύνονται σε τεράστιο εύρος κοινού. Το comic, γιατί είναι κάτι που δημοσιοποιείται διαρκώς. Η αρχιτεκτονική, γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις τείνει να διαμορφώσει δημόσιους χώρους και κτήρια, επομένως έρχεται σε επαφή με μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Το γεγονός ότι επιπλέον οι τέχνες αυτές ανταλλάσουν τα συνθετικά και εκφραστικά τους εργαλεία, είναι μια ιδιαίτερη παρατήρηση η οποία αναλύεται και καταλήγει στο γεγονός ότι είτε με το σχέδιο στο χέρι, είτε μέσω υπολογιστή (και animation), οι δύο τέχνες φαίνονται να ανταλλάσσουν διαρκώς τις εμπειρίες τους. -Ποιό είναι όμως το βαθύτερο κοινό στοιχείο που παρουσιάζουν οι κομίστες με τους αρχιτέκτονες; -Και τους δύο ενώνει κάτι παραπάνω από μια απλή ομοιότητα. Η διαδρομή τους και τα έργα τους αποκαλύπτουν μια συγγένεια στρατηγικών και εργαλείων και τη σύγκλισή τους προς έναν κοινό στόχο. Μια οπτική της πόλης..].