Η παιδική χαρά και η πόλη - Καλογεροπούλου, Ηρώ
[Η παιδική χαρά αποτελεί μια ακόμη μορφή του αστικού χώρου, η συζήτηση και ο προβληματισμός γύρω από την οποία αντικατοπτρίζει όσο και συνδιαμορφώνει τις αντιλήψεις της κοινωνίας για το παιδικό παιχνίδι και κατ' επέκταση τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τις αξιώσεις και τις προσδοκίες που διατηρεί η κοινωνία από αυτές τις αντίστοιχες περιόδους της ζωής των ανθρώπων. Το ουσιώδες ερώτημα που αναδύεται μελετώντας αυτή τη μορφή είναι αν τελικά η παιδική χαρά αποτελεί ωφέλεια, κέρδος για τα παιδιά των σύγχρονων αστικών κέντρων, ή αν συνιστά απώλεια. Σίγουρο φαίνεται να είναι πως η παιδική χαρά είναι σήμερα μια αναγκαιότητα, εγγεγραμμένη στη συλλογική συνείδηση ως ο κατεξοχήν χώρος όπου λαμβάνει χώρα το παιδικό παιχνίδι. Μάλιστα, θεωρείται συχνά και ο μόνος αποδεκτός και σωστός χώρος για αυτό το σκοπό. Ωστόσο, ενσωματώνει μια θεμελιώδη αντίφαση ανάμεσα στην επιθυμία διασφάλισης του δικαιώματος στο παιχνίδι και τη σύγχρονη επιδίωξη του ελέγχου και της οριοθέτησης των όρων με τους οποίους αυτό το δικαίωμα ασκείται. Η εργασία αυτή εξετάζει την ιστορική προέλευση της παιδικής χαράς..].