Φυτεύοντας το δώμα-φυτεύοντας το κτήριο - Σκούρα, Σταυρούλα
[Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο το κτήριο ως τέχνημα, ως εμφανής κατασκευή του πολιτισμού, έρχεται να συσχετιστεί με το φυσικό στοιχείο της φύτευσης αποβαίνοντας το ίδιο ένα άθροισμα φυτεμένων επιφανειών. Έτσι, ενώ το πρόδηλο αντικείμενο είναι τα πράσινα κτήρια, κτήρια με εμφανές περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, το ουσιαστικό αντικείμενο αναφοράς είναι οι αρχιτεκτονικοί όροι συσχέτισης κτηρίου και φύσης. Εν προκειμένω, κτηρίου και φύτευσης. Η διερεύνησή εξετάζει ειδικότερα τους λόγους για τους οποίους η πολιτισμική κατασκευή επιχειρεί να διολισθήσει στην περιοχή του φυσικού, επιμένοντας κυρίως στη φύτευση των επιφανειών του δώματος. Η βασική υπόθεση εργασίας αναφέρεται στη σαφή βεβαιότητα πως η διάθεση για πράσινα φυτεμένα κτήρια συνδέεται με σημαντικές μεταβολές των απόψεών μας για τη σχέση φύσης και πολιτισμού. Αν, επί αιώνες, η αρχιτεκτονική αποφάσιζε να κυριαρχήσει στο περιβάλλον και το τοπίο της, τώρα επιχειρεί περιβαλλοντικά και εποπτικά να αφομοιωθεί στο περιβάλλον αυτό ή ακόμη και να αφομοιωθεί στο τοπίο.]