Αρχιτεκτονικός χώρος και παιδική αντίληψη = Architectural space and children's perception - Θλιμμένου, Αννα
[Η ανάπτυξη της αντίληψης είναι μια συναρπαστική, συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία στον άνθρωπο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον χώρο, ένας τρόπος εντελώς διαφορετικός από ότι συνήθως αναμένουν οι ενήλικες. Αναλύοντας τα στάδια ανάπτυξης της αντιληπτικής ικανότητας των παιδιών και εξετάζοντας σημαντικά παραδείγματα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σχολικών κτιρίων, γίνεται φανερό ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον κόσμο γύρω μας μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να παρουσιάσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ευαισθησίες των παιδιών θα μπορούσαν να ερμηνευθούν από τους αρχιτέκτονες. Ακούγοντας τις αρχιτεκτονικές φωνές των παιδιών μέσα από τις ζωγραφιές τους και συσχετίζοντάς τες με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, η διάλεξη ταξιδεύει μέσα από τα σταυροδρόμια του εγκεφάλου, της παιδοψυχολογίας και φυσικά της αρχιτεκτονικής.]