Σχολή θεάτρου και σκηνοθεσίας θεάτρου στην οδό Πειραιώς - Γκαβριλίου, Μιχαέλα
[Η παγκόσμια ιστορία θεάτρου είναι στενά συνδεδεμένη με την Ελλάδα και ειδικά με την πόλη της Αθήνας, που αποτελεί ουσιαστικά τη γενέτειρα του αρχαίου δράματος και του θεατρικού χώρου, όπως σήμερα μας είναι γνωστό. Στη σύγχρονη Ελλάδα, σε μια πρωτεύουσα που στεγάζει πληθώρα θεατρικών σκηνών, η ανάγκη για δημόσια, ολοκληρωμένη θεατρική εκπαίδευση τονίζεται από τους επαγγελματίες του χώρου και ειδικότερα η ανάγκη καθιέρωσης αναγνωρισμένων σπουδών σκηνοθεσίας θεάτρου. Στην παρούσα διπλωματική εργασία προτείνεται ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα το οποίο συγκεντρώνει όλους τους τομείς που εμπλέκονται στο ανέβασμα ενός θεατρικού έργου (υποκριτική, σκηνοθεσία, χορός, σκηνογραφία, φωτισμός, κλπ). Η οδός Πειραιώς, ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, με μακρόχρονη ιστορία που συμβαδίζει με εκείνη της Αθήνας, διαμορφώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε έναν πολιτιστικό άξονα, συγκεντρώνοντας μεταξύ άλλων πλήθος θεατρικών χώρων, μουσείων, αλλά και κτιρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.. κάθετες.]