Ανάπλαση περιοχής και δημιουργία ζώνης πρασίνου στην περιοχή Μαρμαράδικα του δήμου Αμαρουσίου - Οικονομίδου, Ιωάννα
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι η ένταξη στο σχέδιο πόλεως της εκτός σχεδίου περιοχής ''Μαρμαράδικα'', τμήμα της Πολεοδομικής Ενότητας 5-Νέας Φιλοθέης του δήμου Αμαρουσίου που ορίζεται από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λ. Κηφισίας, Καποδιστρίου, Κύμης και Σπύρου Λούη. Η περιοχή αποτελεί αραιοδομημένο θύλακα εγκλωβισμένο μεταξύ της περιοχής του εγκεκριμένου σχεδίου, της Λεωφόρου Κηφισίας και της Λεωφ. Σπύρου Λούη με τις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. Επηρεάζεται από τις εντατικές χρήσεις πολεοδομικού κέντρου που αναπτύσσονται κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης αμιγούς κατοικίας περιοχής εγκεκριμένου σχεδίου, με έλλειψη ευρείας κλίμακας κοινόχρηστων χώρων. Στόχος είναι ο διαχωρισμός της περιοχής σε ζώνες χρήσεων με συμβατές λειτουργίες, διασύνδεση της περιοχής κατοικίας με τον γειτονικό αστικό ιστό και προσβασιμότητα, συνδεσιμότητα με το κέντρο του δήμου και αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων μέσα από την εξασφάλιση ενιαίων χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα προκύψουν.. πρασίνου.]