Ολοκληρωμένο ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων στη Νέα Ιωνία - Δούλκαρη, Κατερίνα
[Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία επιχειρούμε μια χωρική προσέγγιση των δομών εκείνων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας των ψυχικών ασθενειών. Η συνθετική μας πρόταση έχει το θεωρητικό της υπόβαθρο στη μελέτη των σύγχρονων τάσεων της ψυχιατρικής που συνδέουν την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου με την εμπλοκή στη διαδικασία της θεραπείας τόσο των υπόλοιπων ιατρικών ειδικοτήτων (διασυνδετική) όσο και του κοινωνικού περιβάλλοντος του ασθενούς (κοινωνική και κοινοτική ψυχιατρική). Επιλέγουμε τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων (ΟΨΤΕ) στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, σε ένα οικόπεδο που χωροθετείται μεταξύ της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως και της οδού Στράβωνος και γειτνιάζει με τα ερείπια τμήματος υδατογέφυρας του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Οι εγκαταστάσεις του ΟΨΤΕ λειτουργούν ως τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» (που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου) σε συνδυασμό με Μετανοσηλευτικό Ξενώνα βραχείας παραμονής και Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παίδων-Εφήβων.. κινήσεις του.]