Μηχανισμός προσωρινής κατοίκησης προσφύγων στην Αφρική - Μπάκας, Βασίλειος
[Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την διερεύνηση και τον εν τέλει σχεδιασμό, τόσο σε οικοδομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο γενικής δράσης, ενός μηχανισμού κατοίκησης προσφύγων στην Αφρική. Ο σχεδιασμός του μηχανισμού έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες των περιοχών της Αφρικής που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, την γενική αρχιτεκτονική παράδοση των φυλών της ηπείρου, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί και στη δυνατότητα προσαρμογής της λύσης στις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες του πληθυσμού με σκοπό την οικειοποίηση της - προσωρινής πάντα- κατοικίας από τους πρόσφυγες.]