Μικρή μουσική σχολή στην Άνω Ελευσίνα - Ινετζή, Σωτηρία
[Η παρούσα διπλωματική εργασία επεξεργάζεται ένα μικρό κτίριο ωδείου στην περιοχή της Άνω Ελευσίνας. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό κτίριο, μικρής κλίμακας, τόσο με τοπική όσο και με υπερτοπική αναφορά. Η θέση του οικοπέδου στο οποίο αυτό τοποθετείται εντοπίζεται στο κέντρο της γειτονιάς του συνοικισμού Mικρασιατών προσφύγων της Ελευσίνας, σε απόσταση από το ιστορικό κέντρο. Η άμεση γειτνίασή του με το δημοτικό σχολείο της περιοχής και την πλατεία της γειτονιάς, το καθιστά αξιοσημείωτο πόλο έλξης των κατοίκων και κόμβο των κινήσεων, ενώ καθίσταται δυνατή η αλληλεπίδρασή του με τη λειτουργία του σχολείου. Τα συστατικά στοιχεία της δομής του τόπου, όπως εντοπίστηκαν μέσω της ανάγνωσης και της ανάλυσής του, γίνονται αφορμή και βάση των συνθετικών αρχών που οργανώνουν το κτίριο. Ένα στενό πέρασμα, -μια δημόσια «σχισμή» ή διαμπερότητα που διέρχεται από το οικόπεδο-, λειτουργεί ως φίλτρο που έλκει κινήσεις από τον κόμβο σχολείου-γειτονιάς προς το ωδείο και τους εσωτερικούς πεζοδρόμους. Εκατέρωθεν του περάσματος αναπτύσσονται.. ( 1:50, 1:20).]