Χορογραφώντας στο νησί των Ιωαννίνων - Παπαναγιώτου, Ευστάθιος
[Η διπλωματική μας εργασία αφορά ένα κέντρο χορού και χορογραφίας στο νησί των Ιωαννίνων. Δηλαδή ένα κέντρο φιλοξενίας ομάδων χορού με πρόθεση την επεξεργασία και τη παρουσίαση μιας ιδέας. Άξονα της συνθετικής διαδικασίας, αποτέλεσαι η διάδραση υποκειμένου και χώρου με κινητήρια δύναμη την κατασκευή του σώματος και με κατευθυντήρια αρχή το κτίριο. Η αρχιτεκτονική παράγει χώρο και ο χορός εξερευνά πως τα σώματα κινούνται σε αυτόν, αλλά και αντίστροφα η κίνηση του σώματος μπορεί να μορφοποιήσει το χώρο. Αυτή η τελευταία παραδοχή ότι το σώμα μπορεί να δώσει τις προϋποθέσεις χώρου αποτέλεσαι την βάση της ερευνητικής και συνθετικής μας διαδικασίας.]