Στερέωση, αιώρηση, πλεύση : λίμνη, θάλασσα, Κοτύχι - Νικολούτσου, Βασιλική
[Κοτύχι. Λιμνοθάλασσα στη ΒΔ Πελοπόννησο, ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος της Πελοποννήσου, μια προστατευόμενη περιοχή από τις διεθνείς συμβάσεις (Natura, Ramsar). Καταλαμβάνει έκταση 7.000 στρεμμάτων, στην οποία περιλαμβάνεται μια ρηχή λιμνοθάλασσα με περιφερειακούς γλυκόβαλτους και καλαμιώνες. Διαχωρίζεται από τη θάλασσα με μία επιμήκη αμμολωρίδα και επικοινωνεί με αυτή, από ένα άνοιγμα στο μέσον της αμμολωρίδας. Τοπίο επίπεδο, απέραντο, ατέρμονο. Η μεταβλητότητά του στοιχείο γοητείας και παράμετρος που υπέδειξε την ένταξη των κατασκευών στη φυσική εξέλιξή του. Στον τόπο αυτό, που απειλείται από την εντατική εκμετάλλευση της γης, προηγείται ο σχεδιασμός για τη φύση και ύστερα για τον άνθρωπο. Στερέωση- αιώρηση- πλεύση στη φύση είναι έννοιες που ενυπάρχουν σε κάθε στοιχείο του τόπου. Το καλάμι στερεώνεται στο έδαφος, κινείται στον άνεμο και πλέει στο νερό. Από την ανάλυση ως τη σύνθεση, οι έννοιες διαχωρίζονται και συμπυκνώνονται, μέσα από συνολικό χειρισμό. Πρόθεση η προστασία και διατήρηση του οικοσυστήματος, ο σχεδιασμός και χειρισμός.. υπόβαθρο.]