Αρχαιολογικό μουσείο στην Αμοργό - Χατζηπαπά, Ανθή
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι το μουσείο που εγκαθίσταται σε άμεση σχέση με τον αρχαιολογικό τόπο, την αρχαία Μινώα, στο όρος της Μουντουλιάς, πάνω από το σημερινό λιμάνι των Καταπόλων στην Αμοργό. Αρχική πρόθεση υπήρξε η ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί ο χαρακτήρας και η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου και να αναζητηθεί η σχέση του με τον τόπο. Οι βασικές έννοιες που επηρέασαν την συνθετική διαδικασία υπήρξαν η μεγάλη γραμμή στο τοπίο, αλλά και το ίχνος, η σχισμή, το αποσπασματικό και το κρυμμένο, η διείσδυση στο εσωτερικό της γης, η συνάντηση με το βράχο, ως άμεση αναφορά στην διαδικασία της ανασκαφής και στον τόπο προέλευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων. Η κίνηση μέσα στο μουσείο είναι μια αφηγηματική γραμμή, μια καθοδική κυκλική πορεία γύρω από δύο κατακόρυφους τοίχους οι οποίοι ορίζουν και την ανάδυση, την ράμπα εξόδου. Οι εκθεσιακές ενότητες τοποθετούνται κατά μήκος αυτής της περιήγησης, έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και αναφέρονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η σταδιακή μετάβαση από τις νεώτερες.. τόπου.]